KONSTKURSER

Att förverkliga människors livsdröm

Mina konstkurser på dagtid för vuxna med en både andlig och klassiskt modernistisk bas är unika i landet. Det andliga fokuset genomsyrar kurserna, även de som inte har en uttalat andlig grund. Du får med andra ord inte bara en vanlig målarkurs utan även en kurs i livskunskap, meditation och personlig utveckling vilket visat sig mycket uppskattat. Jag håller både terminskurser och kortare workshops. Kurserna i Intuitivt måleri & meditation finns både som terminskurser och workshops. De innehåller guidade healingmeditationer, redskap för andlig utveckling, färglära, kompositionslära och bildanalyser. Fördjupningskurs i akrylmåleri ger jag för dig som vill hitta din konstnärliga röst och fördjupa ditt egna språk. Kurserna i Expressiva & abstrakta landskap är ett lekfullt utforskande av hur man bygger upp landskapsmåleri utan förlagor, både föreställande och abstrakt.

Lärare sedan 2015 är jag, bildkonstnär och healer Maria Collinder. Jag är verksam på Agneshills gård i Gessie strax utanför södra Malmö.

Terminskurser & bildcoaching våren 2023:

Intuitivt måleri & meditation Grundkurs är en grundläggande kurs på 14 veckor som jag håller på tisdagar med start 28/2.

Intuitivt måleri & meditation Fortsättning går 14 v på torsdagar med start 2/3 för dig som gått grundkursen eller likvärdig kurs tidigare.

Jag ger även privat bildcoaching för dig som målar själv och behöver lite hjälp och inspiration på vägen (man kan vara flera och boka tillsammans också, t ex om ni gått kurs tillsammans tidigare och vill fortsätta måla).

Helgkurser våren 2023:

Endagskurs i Intuitivt måleri & meditation lördag eller söndag 11/2 eller 12/2 kl 10-16 (mer info kommer)

Expressiva & abstrakta landskap april lör-sön kl 10-16. Läs mer

Sommarkurser 2023:

Expressiva & abstrakta landskap juni lör-sön kl 10-16

Intuitivt måleri & meditation juli lör-sön kl 10-16

Endagskurs i Intuitivt måleri & meditation lördag eller söndag 26/8 eller 27/8 kl 10-16 (mer info kommer)

Formativ metodik

Sedan 2015 har jag haft förmånen att få leva på att hjälpa folk att förverkliga sina livsdröm – måleri. Jag tog över Konstlinjen på Folkuniversitetet i Lund från en av mina tidigare lärare, ett klassiskt målarprogram med grundkurs, fortsättning och fördjupning. Idag är basen kurserna i Intuitivt måleri & meditation. Många jag träffar har målat som unga, släppt sin dröm och gått in i fållan med karriär, villa, barn och mycket liten egentid. När de en dag står där och undrar vad som hände och hittar denna möjlighet att äntligen förverkliga drömmen, får jag möjlighet att göra det jag är bäst på.

Se bloggen från Konstlinjen

Min metodik är att med entusiasm och kärlek locka fram din egen konstnärliga röst, ta ner prestationskraven och öppna för det konstnärliga seendet, kanaliserade bilder och glädjen i måleriet. Under terminerna fylls vår bildsal med så mycket bra måleri att jag ibland får nypa mig själv i armen. Det är en stor gåva för mig att få undervisa och vägleda människor kring deras drömmar och se så många genombrott.

Jag målar själv expressiva, abstraherade landskap. Har ställt ut i många år och säljer mest idag via ateljéutställningar och nätet. Se mer under portfolios.

”Konsten är ren form /…/ och har inget med yttre likhet att göra. Formen är elden bakom askan. Den är blåsten genom tingen. Den är kraften som förvandlar materien. /…/ Ren form är det ovidkommandes besegrare, det tillfälligas övervinnare, bestigaren av intigheten och älskaren av kaos. ”
Ur Lord Nevermore av Agneta Pleijel.

Kursupplägg

Basen i min verksamhet är min andliga målerikurs Intuitivt måleri & meditation som alltid fyller upp kvickt. Där får man både healingmeditationer och måleri, en omvälvande och transformerande kurs. Den går i höst på tisdagar och som fortsättningskurs på torsdagar. Vill man fördjupa sina kunskaper i måleri och har målat tidigare rekommenderar jag Fördjupningskursen, en målarkurs där vi arbetar utifrån teman och även med komposition, färglära, och linjens betydelse. Kommer våren 2023 igen.

Intuitivt måleri & meditation Grundkurs är en kurs på 14 veckor. Start 28/2

Intuitivt måleri & meditation Fortsättning går på torsdagar samma tid 12.30-17 med start 2/3

Vår- och sommarkurser lör-sön i Intuitivt måleri & meditation.

Sommar- och höstkurser i Expressiva & abstrakta landskap

Jag arbetar med max 12 elever i gruppen med mycket stöd så du snabbare utvecklar ditt eget konstnärliga språk. Många av mina elever går Intuitivt måleri & meditation Fortsättning flera terminer då det är en stimulerande miljö att växa i. Eller Fördjupningskursen i akrylmåleri, en lite mer blandad kurs då elever kan komma från olika håll med olika kunskapsnivåer för att fördjupa sitt konstnärliga språk.

Anmälan till kurserna sker på email. Anmälan är bindande. Kursavgift återfås mot läkarintyg. Dock ej anmälningsavgiften till de längre kurserna.

KONTAKTA MIG GÄRNA MED FRÅGOR HÄR eller maila mig på info@mariacollinder.se:

  Your name (required)

  Your e-mail (required)

  Subject

  Your message

  [mathcaptcha mathcaptcha-188]

  Klicka här för att se FILM Agneshill

  Galleri:

  Intuitivt måleri & meditation