KONSTKURSER

Att hjälpa människor att förverkliga sin livsdröm

Min vision är att sprida medvetenhet kring personlig och andlig utveckling, och att hjälpa människor att förverkliga sin konstnärliga livsdröm. Våra konstkurser på dagtid för vuxna med en både andlig och klassiskt modernistisk bas är unika i landet. Det andliga fokuset genomsyrar kurserna, även de som inte har en uttalat andlig grund. Du får med andra ord inte bara en vanlig målarkurs utan även en kurs i livskunskap, meditation och personlig utveckling vilket visat sig mycket uppskattat. Platsen vi verkar på är Agneshills ägare Helene Nilssons vision: en fridfull och helande oas att utvecklas i.

Vi kör både terminskurser och kortare helgkurser. Kurserna i Intuitivt måleri & meditation finns som terminskurser och helgkurser. De innehåller både teori och praktik; måleri, guidade healingmeditationer, redskap för andlig utveckling, färglära, kompositionslära och bildanalyser.

Helgkurserna i Expressiva landskap är ett lekfullt utforskande av hur man bygger upp landskapsmåleri utan förlagor. Vi kör också frigörande helgkurser i abstrakt måleri där du får lära dig grunderna i hur man målar abstrakt.

Lärare sedan 2015 är jag, bildkonstnär, skulptör och healer Maria Collinder. Jag är verksam på Agneshills gård i Gessie strax utanför södra Malmö. Här har generationer brukat jorden, haft djur och odlingar sen 1700-talet. Min kollega Helene har tillsammans med sin man Hans skapat en speciell plats, där lugnet och friden lägrat sig, och slöjorna mellan världarna är tunna. Här har Helene drivit bröllopsverksamhet i över tio år. Man kan fortfarande gifta sig i de stämningsfulla lokalerna men fokuset idag är på dagvigslar. Helene anordnar också yogahelger i meditations- och yogasalen.

Terminskurser hösten 2024:

Intuitivt måleri & meditation är en grundläggande kurs på 14 veckor som jag håller på tisdagar med start 3 september.

Intuitivt måleri & meditation Fortsättning/fördjupning går 14 v på torsdagar med start 5 september för dig som gått grundkursen tidigare.

Individuell bildcoaching

Jag ger även individuell bildcoaching för dig som målar själv och behöver lite hjälp och inspiration på vägen (man kan vara flera och boka tillsammans också, t ex om ni gått kurs tillsammans tidigare och vill fortsätta måla).

Helgkurser våren 2024:

Expressiva landskap 20-21 april lör-sön kl 10-16 med möjlighet att stanna längre lördag och komma tidigare söndag morgon.

Sommarkurs 2024:

Intuitivt måleri & meditation Måndag-torsdag 1-4 juli kl 10-16 med möjlighet att stanna längre kvällar och komma tidigare morgnar.

Formativ metodik

Sedan 2015 har jag haft förmånen att få leva på att hjälpa folk att förverkliga sina kreativa livsdrömmar inom måleri. Jag tog över Konstlinjen på Folkuniversitetet i Lund från en av mina tidigare lärare, ett klassiskt målarprogram med grundkurs, fortsättning och fördjupning. Idag är basen kurserna i Intuitivt måleri & meditation. Många jag träffar har målat som unga, släppt sin dröm och gått in i fållan med karriär, villa, barn och mycket liten egentid. När de en dag står där och undrar vad som hände och hittar denna möjlighet att äntligen förverkliga drömmen, får jag möjlighet att göra det jag är bäst på.

Min metodik är att med entusiasm och kärlek locka fram din egen konstnärliga röst, ta ner prestationskraven och öppna för det konstnärliga seendet, kanaliserade bilder och glädjen i måleriet. Under terminerna fylls vår bildsal med så mycket bra måleri att jag ibland får nypa mig själv i armen. Det är en stor gåva för mig att få undervisa och vägleda människor kring deras drömmar och se så många genombrott.

Jag målar själv expressiva, abstraherade landskap. Har ställt ut i många år och säljer mest idag via ateljéutställningar och nätet. Se mer under portfolios.

”Konsten är ren form /…/ och har inget med yttre likhet att göra. Formen är elden bakom askan. Den är blåsten genom tingen. Den är kraften som förvandlar materien. /…/ Ren form är det ovidkommandes besegrare, det tillfälligas övervinnare, bestigaren av intigheten och älskaren av kaos. ”
Ur Lord Nevermore av Agneta Pleijel.

Kursupplägg

Basen i min verksamhet är min andliga målerikurs Intuitivt måleri & meditation som fyller upp kvickt. Där får man både healingmeditationer och måleri, en omvälvande och transformerande kurs. Den går i vår på tisdagar och som fördjupningskurs på torsdagar. Helgkurser håller vi en till två per termin och en sommarkurs.

Jag arbetar med max 12 elever i gruppen med mycket stöd så du snabbare utvecklar ditt eget konstnärliga språk. Många av mina elever går Intuitivt måleri & meditation Fortsättning eller Fördjupning (beroende på underlaget) flera terminer då det är en stimulerande miljö att växa i.

Anmälan till kurserna sker på email. Anmälan är bindande. Kursavgift återfås mot läkarintyg. Dock ej anmälningsavgiften till de längre kurserna.

KONTAKTA MIG GÄRNA MED FRÅGOR HÄR eller maila mig på info@mariacollinder.se:

  Your name (required)

  Your e-mail (required)

  Subject

  Your message

  [mathcaptcha mathcaptcha-188]

  Klicka här för att se FILM Agneshill

  Galleri:

  Intuitivt måleri & meditation