SOMMARKURS INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION

På begäran håller vi en fyradagars sommarkurs i juli. Då ligger gården inbäddad i grönska och fågelsång, de långhåriga korna betar bredvid vägen och säden mognar utanför vår fikaplats. Under sommarkursen utnyttjar vi gräsmattan på innergården till storformatsmåleri och alla våra fina lokaler. Målarateljén där vi har måleri och samlingar, yogasalen där vi håller trumresor och Body Work och konsthallen där vi har utställning sista dagen.

Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade healingmeditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abstrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde interfolierat med bildanalyser och målarteori.

Kursinformation:

1-4 juli håller vi sommarkurs måndag till torsdag kl 10-16 varje dag. Vi börjar dagen med en guidad healingmeditation till trumma för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Någon dag blir det Body Work, en mix av tai-chi, qi gong och yoga. Du får lära dig att aktivera din andliga uppkoppling och träffa dina guider och kraftdjur. Efter meditationen brukar vi ha en stund med sharing. Eftermiddagarna brukar vi ägna åt måleriet med bildanalyser. Ateljén är öppen på kvällar och morgnar så du kan fortsätta arbeta på dina målningar.

Vi går också igenom färglära, komposition, valörer och kontraster. Du får alltså både grundläggande målerikunskap och insikter kring hur man arbetar i intuitivt flöde.

Vi bjuder på fika med kaffe/te, frukt, kakor och glutenfritt. Du tar med egen lunchlåda. Uppvärmningsmöjligheter finns på plats (mikro).

Vill du fortsätta med det intuitiva måleriet, kan du efter helgkursen anmäla dig till grundkursen. Höstens grundkurs startar tisdag 3/9 kl 12.30-17 och löper under 14 veckor höstterminen 2024.

Schema

Dag 1: Upptäck ditt kreativa flöde

 • Morgonsession: Introduktion till intuitivt måleri och grundläggande arbetsmaterial och färglära.
 • Body Work följt av storformatsmåleri i grupp utomhus. 
 • Lunch 45 min
 • Eftermiddagssession ca 3 timmar: Guidad meditation ”Hur du öppnar kanalerna”, följt av intuitivt måleri
 • Kvällsarbete i ateljén, frivilligt.

Dag 2: Utforska din kvinnliga och manliga sida

 • Morgonsession: mörk undermålning med ljusare övermålning och markeringar
 • Gruppmeditation/trumresa för emotionell läkning av manligt/kvinnligt med sharing efteråt
 • Lunch 45 min
 • Eftermiddagssession ca 3 timmar: Intuitivt måleri.
 • Kvällsarbete i ateljén, frivilligt.

Dag 3: Hitta dina guider och kraftdjur

 • Morgonsession: Vått i vått, leta figurer och förstärk
 • Gruppmeditation/trumresa ”Din inre guide och ditt kraftdjur” med sharing
 • Lunch 45 min
 • Eftermiddagssession ca 3 timmar: Intuitiv målarsession. 
 • Kvällsarbete i ateljén, frivilligt.

Dag 4: Integration, utställning & reflektion

 • Morgonsession Kompositionslära, lite om abstrakt måleri
 • Ljusmeditation
 • Reflekterande diskussion om upplevelser och insikter från tidigare dagar.
 • Lunch 45 min
 • Eftermiddagssession: Färdigställande av målningar och en gemensam utställning i konsthallen med reflektioner kring vad vi tar med oss

Innehållet kan anpassas lite efter gruppen och nivån. Vissa punkter akn kastas om eller utgå och andra tillkomma.

Kursdetaljer

Tid: Mån-tors 1-4/7 kl 10-16. Ateljén är öppen längre på kvällen måndag till onsdag om man vill stanna och måla, samt från 9 på morgnarna.
Plats: Agneshills gård i Gessie
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 5 990 SEK
Anmälan & frågor: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Anmälningsavgift 1 990 SEK. Kursavgift på 4 000 SEK återbetalas mot uppvisat läkarintyg.

OBS! Vill du fördjupa dig, kan du gå terminskursen Intuitivt måleri & meditation grund som startar i september.
Läs mer här: Intuitivt måleri & meditation eller om du gått tidigare för mig på grundkursen kan du välja Intuitivt måleri & meditation fördjupning.

Målgrupp

För dig som är nyfiken på spänningsfältet mellan meditation och måleri. Passar både dig som målat tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och även dig som inte målat mycket tidigare. Bra om du är van att visualisera då det är guidade healingmeditationer.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du får en materiallista inför kursstarten och du handlar bäst på Drewex i Malmö om du bor i Skåne. De har generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Är ni flera som går tillsammans kan ni köpa färger ihop och dela.

Jag håller en liten shop i ateljén om du behöver komplettera färger och dukar.

Boende

Om du kommer långväga, kan du hyra boende i närheten. I Vellinge ca 10 min med bil från Gessie hittar du Nyhems gårdsgästhus och i Ljunghusen ca 15 min med bil från Gessie ligger fantastiska vandrarhemmet Lotsvillan med utsikt över kanalen, ett stenkast från de vita stränderna. Du kan även bo i Vellinge på
Hotell Vellingebacken, ännu närmre Gessie.

Varmt välkommen på en transformerande sommarvecka!

Galleri

Foto Maria Collinder, Helene Nilsson och Jessika Jansson