INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION FORTSÄTTNING

Vårterminen 2024 håller jag den populära kursen Intuitivt måleri & meditation fortsättning som terminskurs på torsdagseftermiddagar om 14 tillfällen. Detta är en kurs där vi utforskar våra inre landskap på olika vis. Djupa transformerande healingmeditationer och intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och färgrika expressiva och abstrakta bilder tar form på våra dukar…

Torsdagar med start 29/2 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri. Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via fördjupad kompositionslära, färglära, måleri tekniker och praktiskt måleri. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation till trumma. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Vårens kurs fokuserar på djupdykning i komposition, färglära, olika måleritekniker och andliga teman.

Kursupplägg

Under vårterminen kommer vi att fördjupa oss inom olika områden som vi har arbetat med tidigare:

Trumresorna/meditationerna: En varje gång och anpassad efter gruppen och tillfället
Färglära: komplementfärgspaletter, neutraler, mer om att spänna och stämma färgskalor
Komposition: Fortsatt genomgång med olika övningar av kompositionsregler
Collage: Hur man kan arbeta med collage eller collagedelar i måleriet
Storformat: Prova på att utforska större format på papper eller duk
Teckning: Linjens betydelse för verket, utforska mellanrum, övningar i att teckna med höger hjärnhalva

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 torsdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 29/2 och avslutning 13/6.
Tillfällen: 29/2, 7/3, 14/3, 21/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6 och avslutning 13/6 Uppehåll påsklovet v 13 samt Kristi Himmelsfärd v 19
Plats: Agneshills gård i Gessie strax söder om Malmö
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 12 500 SEK varav 2 500 SEK anmälningsavgift. Early Bird 500 SEK på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 29/12 2023.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

För dig som söker en trygg grupp att inspireras och utvecklas med, både personligt och i ditt måleri. Du har gått grundkursen i Intuitivt måleri & meditation tidigare och vill fortsätta din resa. Vi dyker djupare ner i healingmetoder och meditation, och utvecklar våra måleritekniker.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri: