INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION FÖRDJUPNING

Höstterminen 2024 håller jag en särskild fördjupning på den populära kursen Intuitivt måleri & meditation som terminskurs på torsdagseftermiddagar om 14 tillfällen. Denna avancerade kurs bygger på de grundläggande färdigheterna och erfarenheterna från de inledande terminerna och erbjuder en djupare utforskning av kreativitet och helande genom intuitiv målning och guidad meditation. Djupa transformerande meditationer till trumma och intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och expressiva och abstrakta bilder tar form på våra dukar ger dig kontakt med ditt undermedvetna – en förutsättning för en fördjupad självförståelse.

Torsdagar med start 5/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Detta är en kurs för dig som gått några terminer för mig tidigare och vill utforska ditt egna uttryck tillsammans med en tränad grupp. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde och tolkar tillsammas det som skapas på våra dukar.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri tillsammans med en stödjande grupp. Det är en bra bas för dig som vill förstärka din egen konstnärliga röst. Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via fördjupad kompositionslära, färglära, måleri tekniker och praktiskt måleri. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation till trumma. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas som tidigare med bildgenomgångar och bildanalys vid varje tillfälle.

Höstens kurs fokuserar på djupdykning i gestaltning, komposition, färglära, olika måleritekniker och andliga teman. Du kan gå denna kurs även om du gått den tidigare. Den ger dig stöd i din konstnärliga utvecklingsresa, och du får en trygg grupp att fortsätta utvecklas med.

Kursupplägg

Vecka 1: Trumresa Ner till dina rötter
Avancerade tekniker i intuitiv måleri. Uppdatering sen sist.
Övning: Fördjupning av intuitivt måleri

Vecka 2: Trumresa Världsträdet och uppkopplingen
Intuitivt figurmåleri till musik
Övning: Tolkning och utforskning av rörelse och flöde på duken

Vecka 3: Trumresa. Färgerna
Avancerad färgalkemi: en djupdykning i färgernas emotionella påverkan.
Övning: Experiment med färgkombinationer och kontraster

Vecka 4: Trumresa. Möte med skuggsidorna
Diskussion: Vad är ”god” konst? Vad är det vi kanaliserar?
Övning: Våga måla ”fult”

Vecka 5: Trumresa Den heliga grottan
Konst som reflekterande praxis, fortsättning på föregående vecka
Övning: Använda konst som en spegel för självreflektion.

Vecka 6: Trumresa. Möt din guide
Hur kan jag gestalta ljuset i en målning? Lite konsthistoria.
Övning: Ljusmåleri.

Vecka 7: Chakrabalansering
Chakrafärgerna
Hur påverkas dina känslor av färg?
Övning: Måla monokroma konstverk

Vecka 8: Ritual
Konstnärliga ritualer och ceremonier. Brukar lägga denna lektion vid fullmåne eller nymåne.
Övning: Skapa ceremoniell konst med intention

Vecka 9: Trumresa.
Kompositionsregler
Skapa visuellt lockande och meningsfulla verk i flera dimensioner
Övning: Integrera kompositionsregler i collage på akrylpapper

Vecka 10: Trumresa kraftdjur
Samarbetsprojekt, kreativitet i gruppmiljö
Övning: Arbeta tillsammans på storskalig målning

Vecka 11: Trumresa Inre symboler
Lite om andlig symbolism i konsten.
Övning: Integrera andliga symboler i målningar,
förmedla personliga berättelser genom symbolism

Vecka 12: ”Sound machine” – toning tillsammans
Ljud och konstfusion: Utforska sambandet mellan ljud och visuell konst
Övning: Skapa konst till musik

Vecka 13: Trumresa. Guds altare
Färdigställa halvfärdiga målningar

Vecka 9: Trumresa. Att röra i grytan, en manifestationsövning
Färdigställ halvfärdiga verk
Avslutning och firande: Utställning tillsammans i konsthallen
Personliga reflektioner över resan och framtida konstnärliga strävanden.

Programmet inte hugget i sten utan öppet för önskemål från gruppen också. Vid fullmåne eller nymåne kan vi lägga till en ritual och stuva om.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 torsdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 5/9 och avslutning 13/12.
Tillfällen: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 och avslutning 12/12. Uppehåll höstlovet v 44. Man kan ta igen i någon av de andra grupperna 2 tillfällen pga sjukdom eller resa i mån av plats.
Plats: Agneshills gård i Gessie strax söder om Malmö
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 12 500 SEK varav 2 500 SEK anmälningsavgift. Early Bird 500 SEK på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 5/7 2024. Du kan få kursavgiften uppdelad på 3 månader mot en administrationsavgift på 500 SEK.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

För dig som söker en trygg grupp att inspireras och utvecklas med, både personligt och i ditt måleri. Du har gått minst två terminer för mig och vill fortsätta din resa. Vi dyker djupare ner i healingmetoder och meditation, och utvecklar våra måleritekniker.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri: