INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION GRUND

Höstterminen 2023 håller jag den populära kursen Intuitivt måleri & meditation som terminskurs på tisdagseftermiddagar om 14 tillfällen. Detta är en kurs där vi utforskar våra inre landskap på olika vis. Djupa transformerande healingmeditationer och intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och expressiva och abstrakta bilder tar form på våra dukar…

Tisdagar med start 5/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Tanken med kursen är att kombinera personlig/andlig utveckling med måleriet. Du får lära dig olika saker som hur du håller dina gränser, om chakrasystemet och färgerna, hur du integrerar dina feminina och maskulina sidor, drömtolkning, utvecklingslinjer och mycket annat.

Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer med sharing, andliga utvecklingsövningar och intuitivt uttryckande måleri i teori och praktik. Gruppen som stödjande enhet är också en gåva.

Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en spännande meditation eller trumresa. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Kursupplägg

Vecka 1: Grundningen. Ner till Moder jord, en trumresa
Färglära och genomgång materiallistan 
Storformatsmåleri på papper i grupper

Vecka 2: Auran. Aktivera den andliga uppkopplingen & Vad är kanalisering?
Chakrasystemet, chakrafärger
Spraya vatten på imprimetur (undermålning), leta figurer och förstärk

Vecka 3: Världsträdet, möt dina andliga guider
Färghjulet och komplementfärgspaletten
Imprimetur och inre landskap, lagermåleri

Vecka 4: Hitta ditt kraftdjur, en trumresa
Flera lager: Mörk imprimetur
Ljusare övermålning 

Vecka 5: Din inre kvinna
Lite om porträtt: Måla din inre kvinnas ansikte

Vecka 6: Din inre man och det inre bröllopet
Måla din inre mans ansikte

Vecka 7: Guidad trummeditation utifrån gruppens behov 
Markeringar och mer om lagermåleri 

Vecka 8: Drömmar och symboler
Måla symboler på olika vis

Vecka 9: Ritual kring att släppa taget och kalla in det nya
Måleri: komposition med praktiska övningar 

Vecka 10: Att röra i grytan, en manifestationsmeditation
Mer kompositionsövningar

Vecka 11: Förlåtelsemeditation
Abstraherat intuitivt måleri, upplägg och regler 

Vecka 12: Din heliga grotta – läk dina relationer
Mer om abstraherat intuitivt måleri

Vecka 13: Guidad trummeditation utifrån gruppens behov
Måla färdigt halvfärdiga alster

Vecka 14: Guidad avslutande trummeditation 
Måla färdigt och liten utställning i Konsthallen tillsammans

OBS: Programmet är inte hugget i sten. Vi kastar eventuellt om ordningar på olika element efter behov. Vid nymåne och fullmåne brukar vi utnyttja månes energier till ritualer.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 5/9 och avslutning 12/9
Tillfällen: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 och avslutning 12/12. Uppehåll höstlovet v 44.
Plats: Agneshills gård, Gessie strax söder om Malmö
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 10 000 SEK plus 2 500 SEK anmälningsavgift. Early Bird: 500 kr rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 5/7 2023.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Ateljéhyra

När du går kurs hos oss (eller har gått) kan du hyra ateljéplats under terminerna i stora ateljén. Här samlas de som går terminskurs med de som gått helgkurser eller terminskurser tidigare år. En bra möjlighet för att kunna fördjupa ditt måleri ännu mera.

När: Fredagar hela dagen med start 15/9 och slut 15/12.
Kostnad: 3 000 SEK för hela perioden inkl moms.
Anmälan: Helene Nilsson på info@agneshill.se

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och utforska dina inre världar. Bra om du är van att visualisera.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri: