INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION

Höstterminen 2021 håller jag den populära kursen Intuitivt måleri & meditation som två terminskurser om 10 tillfällen vardera samt en helgworkshop. Tisdagskursen är full och onsdagskursen nedan fyller på. Detta är en kurs där vi utforskar våra inre landskap på olika vis. Intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och expressiva landskap tar form på våra dukar…

Onsdagar med start 29/9 ses vi 10 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde

Syfte

Syftet med kursen är att förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupa dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en kortare meditation. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Kurstillfällen onsdagar kl 12.30-17, 10 gånger med början 29/9 och avslutning 8/12.

OBS! Höstlovet v 44 uppehåll.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 onsdag eftermiddagar 10 tillfällen med start 29/9 2021 med avslutning 8/12.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Lärare: Maria Collinder
Platser: 5
Pris: 10 990 SEK varav 1 990 SEK anmälningsavgift.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper. Bra om du är van att visualisera.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Inspiration: