INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION GRUND

Höstterminen 2023 håller jag den populära kursen Intuitivt måleri & meditation som terminskurs på tisdagseftermiddagar om 14 tillfällen. Detta är en kurs där vi utforskar våra inre landskap på olika vis. Djupa transformerande healingmeditationer och intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och expressiva och abstrakta bilder tar form på våra dukar…

Tisdagar med start 5/9 ses vi 14 gånger under våren för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde. I slutet av kursen har vi en utställning tillsammans med mina andra kurser i utställningshallen.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri.

Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en spännande meditation eller trumresa. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 5/9 och avslutning 12/9
Tillfällen: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 och avslutning 12/12. Uppehåll höstlovet v 44.
Plats: Agneshills gård, Gessie strax söder om Malmö
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 10 000 SEK plus 2 500 SEK anmälningsavgift. Early Bird: 500 kr rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 5/7 2023.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och utforska dina inre världar. Bra om du är van att visualisera.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri: