INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION

Höstterminen 2021 kör jag Intuitivt måleri & meditation som terminskurs 10 tillfällen. En kurs där vi utforskar våra inre landskap på olika vis. Abstrakt måleri, gestalter, djur, expressiva landskap. Tisdagar med start 31/8 ses vi 10 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje.

Vi börjar varje tillfälle med en guidad meditation för att komma ner i varv och få inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar även tematiskt ibland, ni får ett tema att utgå från.

Syfte

Syftet med kursen är att förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupa dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en kortare meditation. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys. Kurstillfällen tisdagar kl 12.30-17, 10 gånger med början 31/8 och avslutning 9/11.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Kursinformation

Tid: kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 10 tillfällen med start 31/8 2021 varje tisdag med avslutning 9/11.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Lärare: Maria Collinder
Platser: 5
Pris: 10 990 SEK varav 1 990 SEK anmälningsavgift. Efter att ha betalat anmälningsavgiften kan du få huvudfakturan på 9 000 SEK uppdelad på 3 tillfällen mot en administrationsavgift på 300 SEK, 3 100/månad.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Inspirationsbilder