INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION FORTSÄTTNING

För dig som har gått en termin, håller jag fortsättningskurs i Intuitivt måleri & meditation på onsdagseftermiddagar om 14 tillfällen. Detta är en kurs där vi fortsätter att utforska våra inre landskap på olika vis. Djupa transformerande meditationer till trumma och intuitivt måleri där andliga gestalter, djur, våra inre sidor och expressiva och abstrakta bilder tar form på våra dukar ger dig kontakt med ditt undermedvetna – en förutsättning för en fördjupad självförståelse.

Onsdagar med start 4/9 ses vi 14 gånger under våren för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Tanken med kursen är att kombinera personlig/andlig utveckling med måleriet under lite mer avancerade former i en trygg grupp. Du får fördjupa dina tidigare kunskaper i färglära, komposition och gestaltning. Den andliga utvecklingsresan fortsätter med trummeditationer varje tillfälle. Vi jobbar vidare med förståelsen av den andliga världen, guider och kraftdjur samt teman som drömmar, förlåtelse och tacksamhet.

Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abstrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde och tolkar tilsammasdet som uppkommer under dagen.

Syfte

Syftet med kursen är en fortsatt djup personlig transformation via healingmeditationer med sharing, andliga utvecklingsövningar och intuitivt uttryckande måleri i teori och praktik. Gruppen som stödjande enhet är också en gåva.

Du får fördjupa den intuitiva arbetsprocessen och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, gestaltning och färglära i teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en spännande meditation eller trumresa. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Kursprogram

Vecka 1: Grundningen. Ner till Moder jord. Trumresa
Vad är intuitivt måleri?
Genomgång materiallistan 
Intuitivt gruppmåleri Vem är vem?

Vecka 2: Auran. Aktivera den andliga uppkopplingen/kanalisering
Chakrafärgerna: Hur hänger känslor ihop med färger
Övning: Måla tre bakgrunder med chakrafärger på mindre dukar

Vecka 3: Världsträdet, möt din andliga guide. Trumresa
Färghjulet och komplementfärgspaletten
Utforskning av symboler/inre bilder.
Övning: Måla vidare på dina chakrabakgrunder. Inre landskap, lagermåleri

Vecka 4: Hitta ditt kraftdjur. Trumresa
Vad är kraftdjur eller totemdjur
Övning: Spraya vatten på imprimetur (undermålning), leta djur & figurer och förstärk

Vecka 5: Din inre kvinna. Trumresa
Måla ditt kvinnliga ansikte

Vecka 6: Din inre man & det heliga bröllopet
Måla ditt manliga ansikte

Vecka 7: Förlåtelsemeditation
Måleri med komplementfärgspaletter

Vecka 8: Skuggsidor- bussövningen
Den konstnärliga rösten. Personlig stil
Flera lager: Mörk imprimetur
Ljusare övermålning, markeringar

Vecka 9: Tacksamhetsmeditation
Övning: Måla med fokus på tacksamhet.
Ljus imprimetur, mörkare övermålning, markeringar

Vecka 10: Din heliga grotta – läk dina relationer
Övning: komposition med praktiska övningar 

Vecka 11: Guidad trumresa
Abstraherat intuitivt måleri, upplägg och regler
Övning: Abstrakt måleri med flera lager och olika verktyg

Vecka 12: Guds altare, trummeditation
Mer om abstraherat intuitivt måleri
Övning: Abstrakt måleri fortsättning

Vecka 13: Ljusmeditation
Måla färdigt halvfärdiga alster

Gång 14: Att röra i grytan, en manifestationsmeditation
Personlig sammanfattning. Vad tar vi med oss.
Måla färdigt och liten utställning i Konsthallen tillsammans

OBS: Programmet är inte hugget i sten. Vi kastar eventuellt om ordningar på olika element efter behov. Vid nymåne och fullmåne brukar vi utnyttja månes energier till ritualer. Möjlighet att ta igen 2 gånger i torsdagsgruppen om du missar ett tillfälle pga sjukdom eller resa.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 3/9 och avslutning 10/12.
Tillfällen: 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 14/10, 21/10, 5/11,12/11, 19/11, 26/11, 3/12 och avslutning 10/12. Uppehåll höstlovet v 44. OBS! Möjlighet att ta igen 2 ggr om du missar pga sjukdom, resa eller arbete.
Plats: Agneshills gård, Gessie strax söder om Malmö
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 10 000 SEK plus 2 500 SEK anmälningsavgift. Early Bird: 500 kr rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 3/7 2024. Du kan få kursavgiften uppdelad på tre månader mot en administrationsavgift på 500 SEK.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och utforska dina inre världar. Bra om du är van att visualisera.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos mig. Prata med Alex. Clas Ohlsson har också en del dukar och studiofärger. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet, eller andra nätbutiker.

Galleri: