FÖRDJUPNINGSKURS MÅLERI

Fördjupningskurs

Fördjupningskursen är en kurs i akrylmåleri för dig som vill fördjupa ditt konstnärliga språk och lära dig mer om kompositionens grunder, färglära och materiallära. För dig som har gått minst två terminer tidigare, har någon konstnärlig grundutbildning eller arbetar konstnärligt redan och vill ha coaching och en trevlig grupp att utvecklas med. Du kan arbeta självständigt även hemma mellan tillfällena och kan ta med målningar du vill ha hjälp med till klassen.

Fördjupningskursen är en spännande djupdykning i det tema du vill utforska. Vi undersöker kompositionens grundläggande regler, färgernas mysterium och hur du använder olika redskap och material för att få fram önskat resultat. Du arbetar hemma mellan gångerna och tar med dig målningar till kurstillfällena för feedback. Vi arbetar uteslutande i akryl.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Kursstart tors 18/11 2021. Lokalen är ljus och med högt i tak. Obs! Smal trappa och ingen hiss. Max 5 elever, vi stannar hemma vid tecken på förkylning.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje sådant avsnitt avslutas med en gemensam genomgång och/eller aktivitet. 
Gruppen består av max 5 deltagare.

Vi använder en sluten Facebookgrupp lägger du upp bilder och får coaching mellan tillfällena.

Kursinformation

Tid: kl 12.30-17 varannan torsdag eftermiddag 7 tillfällen med start 18/11 2021. 31,5 timmar. 2/12, 9/12, 16/12, 27/1, 3/2 och avslutning 10/2 2022.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Platser: 5
Pris: 7 190 SEK
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Syfte

Få förståelse för den seriella och tematiska arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för måleri och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Lär dig vad som är viktigt när du ställer ut och skickar in till jurybedömda utställningar. Bra grund inför att stå på egna ben som konstnär. Många går denna kurs om och om igen för att ha en trygg grupp att utvecklas vidare med.

Förkunskaper

Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste!  Du arbetar utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs. Du som inte har gått på Konstprogrammet tidigare skickar in 5 foton. Vänligen skicka dessa till mig via epost till: info@mariacollinder.se.

Målgrupp

För dig som vill utveckla ditt skapande och ta ditt kreativa uttryck på lekfullt allvar.
Du kanske vill vidareutbilda dig eller vidga ditt skapande till andra tekniker och pröva dina vingar inom akrylmåleri. Konstprogrammet är också bra för dig som redan jobbar inom form och färg och vill bredda din kunskapsbas. Många formgivare och arkitekter har gått kursen för att få input till sitt skapande. Även för dig som målat på kortare kurser och känner att det är dags att fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Du har 10% på Ljungbergs Artist i Lund om du uppger att du går hos mig. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri

Länkar

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här