FÖRDJUPNINGSKURS

Fördjupning i akrylmåleri

Fördjupningskursen är en kurs i akrylmåleri för dig som vill fördjupa ditt konstnärliga språk. För dig som har gått två terminer tidigare, har någon konstnärlig grundutbildning eller arbetar konstnärligt redan och vill ha coaching och en trevlig grupp att utvecklas med. Du kan arbeta självständigt även hemma mellan tillfällena.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje sådant avsnitt avslutas med en gemensam genomgång och/eller aktivitet. 
Gruppen består av max 6 deltagare.

Vi använder en sluten Facebookgrupp lägger du upp bilder och får viss coaching mellan tillfällena. Vi gör en utställning tillsammans med.

Kursinformation

Tid: kl 12.30-17 torsdag eftermiddagar 7 tillfällen med start 10/9. Följande tillfällen: 24/9, 8/10, 22/10, 12/11, 26/11 och avslutning 10/12. Ledigt höstlovet v 44. OBS! Femte tillfället är lagt på onsdag 11/11 då jag är turguide på Konst- och antikmässan i Helsingborg tors-söndag den veckan.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Platser: 6
Pris: 5 990 SEK
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Syfte

Få förståelse för den seriella och tematiska arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Lär dig vad som är viktigt när du ställer ut och skickar in till jurybedömda utställningar. Bra grund inför att stå på egna ben som konstnär. Många går denna kurs om och om igen för att ha en trygg grupp att utvecklas vidare med.

Start tors 27/8 2020. Kurstillfällen varannan vecka med undantag för höstlovet v 44.

Förkunskaper

Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste! 
Du arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat lite tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs. Du som inte har gått Konstprogrammet fortsättning eller fördjupning tidigare skickar in 5 foton. Vänligen skicka dessa till mig via epost till: info@mariacollinder.se.

Målgrupp

För dig som vill utveckla ditt skapande och ta ditt kreativa uttryck på lekfullt allvar.
Du kanske vill vidareutbilda dig eller vidga ditt skapande till andra tekniker och pröva dina vingar inom akrylmåleri. Konstlinjen är också bra för dig som redan jobbar inom form och färg och vill bredda din kunskapsbas. Många formgivare och arkitekter går här för att få input till sitt skapande. Även för dig som målat på kortare kurser och känner att det är dags att fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Ljungbergs Artist i Lund finns också. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Utvecklingsmöjligheter

Man kan gå modulen flera gånger för att utveckla sitt tecknande och målande. Även konstnärer har gått första modulen för att fylla i eventuella kunskapsluckor i sitt skapande. Efter de tre kurserna brukar man vara redo att börja ställa ut. Konstprogrammet är också bra för dig som vill söka vidare till en längre konstnärlig utbildning.

Konstprogrammet

Konstprogrammet är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna. Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler. 

Konstprogrammet är uppbyggt som ett smörgåsbord. De två huvudkurserna är Grund och Fördjupning. Andra terminen, Fortsättningskursen, ges i mån av minst 5 sökande. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap och Intuitivt måleri & meditation.

Terminen börjar med Grundkurs på måndag eftermiddagar 14 v. Tisdag eftermiddag håller jag Fortsättningskursen. Torsdag eftermiddag löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannan torsdag hela terminen. Expressiva landskap ger jag som workshops under sommaren och jullovet.

Lokalen är ljus och med högt i tak. Obs! Smal trappa och ingen hiss.

Länkar

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här