SOMMARKURS MÅLERIETS GLÄDJE

Sommarkursen Måleriets glädje är en prova på-kurs där du lär dig teckna och måla akryl med grundläggande och roliga övningar. Under 3 dagar ägnar vi oss åt frigörande teckning, stilleben, figur- och landskapsmåleri. I sommar kommer jag att hålla kursen i min ljusa ateljé nära havet i Lomma där vi också kan arbeta utomhus på vår fina innergård om det är fint väder. Kursen är 3 dagar mellan 10-16 och på totalt 18 timmar. Och vill du gå och bada efteråt är det fem minuters promenad till T-bryggan och västra stranden.

Under kursens gång kommer du att få förståelse och kunskap om grundläggande tekniker för teckning och målning av både stilleben, figurer och landskap. Du kommer att få möjlighet att utveckla ett nyfiket seende för balans och komposition och ett öppet sinne i ditt skapande.

Coronaanpassning:
Jag har små grupper, max 5 elever. Vi vädrar och spritar ytorna och våra händer regelbundet och håller avstånd. På sommarkursen är vi också ute på min grönskande innergård. Kurserna fyller snabbt upp då det är få platser så hör av dig nedan om du vill vara säker på en plats.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Mål

Efter kursens gång är målet att du kan teckna och måla lite på egen hand och har fått grundläggande insikt om färglära och valörer. Du är också då varmt välkommen att gå vidare på andra kurser och workshops jag håller under terminen.

Tekniker

Vi kommer att teckna och måla blomsterstilleben och landskap i akryl.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik. Första dagen börjar vi med frigörande teckning med högra hjärnhalvan. Vi gör ett stilleben med valörmåleri och en accentfärg. Andra dagen blir det landskapsmåleri. Du får lära dig lägga upp enklare landskap. Tredje dagen får du prova på att teckna och måla enklare figurer efter foto, egna går också bra.

Kursen innehåller mycket bildanalys och genomgångar där vi använder varandras misstag och framgångar för att ta ner prestationsångest och lära oss under resans gång.

Gruppen består av max 5 deltagare. Lunch tar vi en 30 min mitt på dagen, flera bra ställen finns omkring på torget i Lomma eller om du hellre vill, kan du ta med dig lunchlåda. Mikro finns.

Förkunskaper

Passar både nybörjare och dig som målat lite mer.

Målgrupp

För dig som vill komma loss att teckna och måla enklare kompositioner.

Kursdetaljer

När? V 31. Fredag 6/8-8/8 kl 10-16
Var? Strandvägen 111 ipg i Lomma samt delvis utomhus vid bra väder
Kursavgift: 3 490 SEK, totalt 18 lektionstimmar. Material tillkommer.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Ljungbergs Artist i Lund får du 10 % rabatt om du uppger att du går hos mig. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet. Jag har också en liten shop i ateljén med dukar och färger när det tar slut.

Länkar

En liten film med exempel på vad tidigare elever gjort

Kursledare

Maria Collinder, bildkonstnär och healer

Har du frågor?

Kontakta mig på info@mariacollinder.se