FORTSÄTTNINGSKURS MÅLERI

Fortsättningskurs Färgernas alkemi

Fortsättningskursen färgernas alkemi är en påbyggnad till Grundkursen måleriets glädje och en del av Konstprogrammet. Som kursnamnet antyder fördjupar vi oss i färglära på olika vis. Du får också lära dig om balans och komposition, färgperspektiv och vi experimenterar med abstrakt måleri. Du kan även gå fortsättningskursen om du har någon annan och likvärdig grundläggande kurs i måleri. Skicka då in 3-5 foton på verk till mig på info@mariacollinder.se

Här får du förståelse för den seriella arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning. Du får lära dig att utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Vi målar uteslutande i akryl. Start mån 1/3 2021.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Fortsättning, kursinnehåll

Fortsättningskursen är en kurs för dig som gått grundkursen tidigare eller likvärdig kurs och har baskunskaper i måleri och färglära. Vi fördjupar kunskaperna i färglära med roliga övningar där du t ex lär dig att spänna komplementfärger mot varandra, måla expressiva landskap utan förlaga samt mer avancerade stilleben. Vill du sedan gå djupare kan du fortsätta på försdjupningskursen eller Intuitivt måleri & meditation. Kursen Expressiva landskap ger jag som workshops under sommar och jullov.

På Konstlinjen Fortsättning kommer du att få arbeta med

  • Fördjupad färglära: Att stämma och spänna färger 4 v
  • Avancerade stilleben 3 v
  • Figurmåleri 3 v
  • Expressiva landskap 4 v

Konstprogrammet

Konstprogrammet är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna. Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler. 

Konstprogrammet är uppbyggt som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap och Intuitivt måleri & meditation.

Grundkursen ligger på måndag eftermiddag kl 13-17 och fortsättningskursen kl 13-17 tisdag eftermiddag. Torsdag eftermiddag kl 13-17 löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannan torsdag hela terminen.

Expressiva landskap är en workshop i två delar fredag-söndag kl 9-16 med start i juni 2020.

Lokalen är ljus och med högt i tak. Obs! Smal trappa och ingen hiss.

Kursinformation

Tid: kl 13-17 måndag eftermiddagar 14 v med start 1/3. Avslutning 7/6. Påsklovet v 13 ledigt.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Platser: 5
Pris: 11 000 SEK. Anmälningsavgift tillkommer på 2 000 SEK, betalas vid anmälan. Återfås ej vid avhopp.
Resterande belopp kan fås på 2 delbetalningar om man vill om 5 750 SEK, totalt 11 500 SEK.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Ljungbergs Artist i Lund finns också. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här