FÖRDJUPNINGSKURS AKRYLMÅLERI

Fördjupningskurs

Fördjupningskursen är en kurs i akrylmåleri för dig som vill fördjupa ditt konstnärliga språk och lära dig mer om kompositionens grunder, färglära och materiallära. För dig som har gått minst två terminer tidigare, har någon konstnärlig grundutbildning eller arbetar konstnärligt redan och vill ha coaching och en trevlig grupp att utvecklas med. Du kan arbeta självständigt även hemma mellan tillfällena och kan ta med målningar du vill ha hjälp med till klassen.

Fördjupningskursen är en spännande djupdykning i de teman du vill utforska. Vi undersöker kompositionens grundläggande regler, färgernas mysterium och hur du använder olika redskap och material för att få fram önskat resultat. Du arbetar hemma mellan gångerna och tar med dig målningar till kurstillfällena för feedback. Vi arbetar uteslutande i akryl. I slutet av kursen har vi en utställning i utställningssalen tillsammans med mina andra kurser.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

Kursstart onsdag 5/10. Lokalen är stor, i markplan och med högt i tak. Max 12 elever. Vi stannar hemma vid tecken på förkylning.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje sådant avsnitt avslutas med en gemensam genomgång och/eller aktivitet. 
Gruppen består av max 12 deltagare. Vi använder en sluten Facebookgrupp lägger du upp bilder och får coaching mellan tillfällena.

Kursinformation

Tid: kl 12.30-17 onsdag eftermiddagar 10 tillfällen med start 5/10. 45 timmar. Följande gånger: 12/10, 19/10, 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 och avslutning 14/12. Uppehåll höstlovet v 44.
Plats: Stora ateljén, Agneshills gård, Gessie
Platser: 12
Pris: 7 200 SEK plus anmälningsavgift 1 800 SEK.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften fås ej tillbaka vid avhopp förutom vid sjukdom mot läkarintyg.

Syfte

Få förståelse för den seriella och tematiska arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för måleri och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Lär dig vad som är viktigt när du ställer ut och skickar in till jurybedömda utställningar. Bra grund inför att stå på egna ben som konstnär. Många går denna kurs flera gånger för att ha en trygg grupp att utvecklas vidare med.

Förkunskaper

Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste!  Du arbetar utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs. Du som inte har gått på Konstprogrammet tidigare skickar in 5 foton. Vänligen skicka dessa till mig via epost till: info@mariacollinder.se.

Målgrupp

För dig som vill utveckla ditt skapande och ta ditt kreativa uttryck på lekfullt allvar.
Du kanske vill vidareutbilda dig eller vidga ditt skapande till andra tekniker och pröva dina vingar inom akrylmåleri. Även för dig som målat på kortare kurser och känner att det är dags att fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Du har 10% på Ljungbergs Artist i Lund om du uppger att du går hos mig. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Galleri

Länkar

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här