FORTSÄTTNINGSKURS

Konstprogrammet är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna. Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler. 

Konstprogrammet är uppbyggt som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap och Intuitivt måleri & meditation.

Grundkursen ligger på måndag eftermiddag kl 13-17 och fortsättningskursen kl 13-17 tisdag eftermiddag. Torsdag eftermiddag kl 13-17 löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannan torsdag hela terminen.

Expressiva landskap är en workshop i två delar fredag-söndag kl 9-16 med start i juni 2020.

Fortsättningskursens syfte

Få förståelse för den seriella arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning, fördjupad färglära samt att utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Start tis 25/8 2020.

Fortsättning, kursinnehåll

Fortsättningskursen är en kurs för dig som gått grundkursen tidigare eller likvärdig kurs och har baskunskaper i måleri och färglära. Vi fördjupar kunskaperna i färglära med roliga övnignar där du t ex lär dig att spänna komplementfärger mot varandra, måla expressiva landskap utan förlaga samt mer avancerade stilleben. Vill du sedan gå djupare kan du fortsätta på försdjupningskursen eller Intuitivt måleri & meditation. Kursen Expressiva landskap ger jag som workshops under sommar och jullov.

På Konstlinjen Fortsättning kommer du att få arbeta med

  • Fördjupad färglära: Att stämma och spänna färger 4 v
  • Avancerade stilleben 4 v
  • Expressiva landskap 6 v

Kursinformation

Tid: kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 v med start 25/8. Avslutning 8/12. Höstlovet v 44 ledigt.
Plats: Min ateljé på Strandvägen 111 ipg i Lomma
Platser: 6
Pris: 10 000 SEK. Anmälningsavgift tillkommer på 2 000 SEK, betalas vid anmälan. Återfås ej vid avhopp.
Resterande belopp kan fås på 2 delbetalningar om man vill om 5 250 SEK, totalt 10 500 SEK.
Anmälan: info@mariacollinder.se Anmälan är bindande.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Ljungbergs Artist i Lund finns också. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet.

Länkar

Kommer

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här