THE ART PROGRAM – KONSTPROGRAMMET

Since I am teaching in Swedish, all the pages about The Art Program, my art education in Lomma, are in Swedish.

Att förverkliga människors livsdröm

Konstprogrammet är en av de få konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet med en både andlig och klassiskt modernistisk bas. Kurserna i Intuitivt måleri & meditation innehåller guidade healingmeditationer, redskap för andlig utveckling, färglära, kompositionslära och bildanalyser. Lärare sedan 2015 är jag, bildkonstnär och healer Maria Collinder, som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas via flexibla kursmoduler. Min andliga sida genomsyrar kurserna, även de som inte har en uttalat andlig grund. Du får med andra ord inte bara en vanlig målarkurs utan även en kurs i livskunskap, meditation och personlig utveckling vilket visat sig mycket uppskattat.

Terminskurser hösten 2022:

Intuitivt måleri & meditation Grundkurs är en grundläggande kurs på 14 veckor som jag håller på tisdagar med start 6/9.

Intuitivt måleri & meditation Fortsättning går 14 v på torsdagar med start 8/9 för dig som gått grundkursen eller likvärdig kurs tidigare.

Sommarkurser 2022:

Fristående tillvalskurser:
Vår- och sommarkurser lör-sön i Intuitivt måleri & meditation.

Expressiva & abstrakta landskap håller jag också som workshops sommar och höst. 8-10/7 samt 21-23/10.

Höstkurs 2022:

I oktober blir det Expressiva & abstrakta landskap lör-sön 21-23/20 kl 10-17. Läs mer här:

Vårkurs 2023:

Fördjupningskursen i akrylmåleri ges till våren 2023 nästa gång.

Jag ger även privat bildcoaching för dig som målar själv och behöver lite hjälp och inspiration på vägen (man kan vara flera och boka tillsammans också, t ex om ni gått kurs tillsammans tidigare och vill fortsätta måla).

Läs mer under rubriken kursupplägg nedan.

Formativ metodik

Sedan 2015 har jag haft förmånen att få leva på att hjälpa folk att förverkliga sina livsdröm – måleri. Många jag träffar har målat som unga, släppt sin dröm och gått in i fållan med karriär, villa, barn och mycket liten egentid. När de en dag står där och undrar vad som hände och hittar denna möjlighet att äntligen förverkliga drömmen, får jag möjlighet att göra det jag är bäst på.

Min metodik är att med entusiasm och kärlek locka fram din egen konstnärliga röst, ta ner prestationskraven och öppna för det konstnärliga seendet, kanaliserade bilder och glädjen i måleriet. Under terminerna fylls vår bildsal med så mycket bra måleri att jag ibland får nypa mig själv i armen. Det är en stor gåva för mig att få undervisa och vägleda människor kring deras drömmar och se så många genombrott.

Jag målar själv expressiva, abstraherade landskap. Har ställt ut i många år och säljer mest idag via ateljéutställningar och nätet. Se mer under portfolios.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

”Konsten är ren form /…/ och har inget med yttre likhet att göra. Formen är elden bakom askan. Den är blåsten genom tingen. Den är kraften som förvandlar materien. /…/ Ren form är det ovidkommandes besegrare, det tillfälligas övervinnare, bestigaren av intigheten och älskaren av kaos. ”
Ur Lord Nevermore av Agneta Pleijel.

Kursupplägg

Konstprogrammet började som Konstlinjen, ett klassiskt målarprogram på Folkuniversitetet i Lund med grundkurs, fortsättning och fördjupning. Idag ser det lite annorlunda ut. Basen är min andliga målerikurs Intuitivt måleri & meditation som alltid fyller upp kvickt. Där får man både healingmeditationer och måleri, en omvälvande kurs. Den går i höst på tisdagar och som fortsättningskurs på torsdagar. Vill man fördjupa sina kunskaper i måleri och har målat tidigare rekommenderar jag Fördjupningskursen, en målarkurs där vi arbetar utifrån teman och även med komposition, färglära, och linjens betydelse. Kommer våren 2023 igen.

Intuitivt måleri & meditation Grundkurs är en kurs på 14 veckor med start tisdagen 36/9 12.30-17 och sen varje tisdag med avslutning 13/12. Lov v 44.

Intuitivt måleri & meditation Fortsättning går på torsdagar samma tid 12.30-17 med start 8/9 och avslutning 15/12. 14 fullmatade tillfällen. Lov v 44.

Fördjupningskursen kommer igen till våren 2023.

Vår- och sommarkurser lör-sön i Intuitivt måleri & meditation.

Sommar- och höstkurser i Expressiva & abstrakta landskap. 8-10 juli samt 21-23 oktober.

Jag arbetar med max 10 elever i gruppen med mycket stöd så du snabbare utvecklar ditt eget konstnärliga språk. Många av mina elever går Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation Fortsättning flera terminer då det är en stimulerande miljö att växa i.

Anmälan till kurserna sker på email. Anmälan är bindande. Kursavgift återfås mot läkarintyg. Dock ej anmälningsavgiften till de längre kurserna.

KONTAKTA MIG GÄRNA MED FRÅGOR HÄR eller maila mig på info@mariacollinder.se:

  Your name (required)

  Your e-mail (required)

  Subject

  Your message

  [mathcaptcha mathcaptcha-188]

  Agneshill i Gessie

  Klicka här för att se FILM Agneshill

  Galleri:

  Intuitivt måleri & meditation