THE ART PROGRAM – KONSTPROGRAMMET

Since I am teaching in Swedish, all the pages about The Art Program, my art education in Lomma, are in Swedish.

Coronasäkring: Vi arbetar i små grupper och vädrar samt spritar händer och ytor regelbundet. Vi stannar hemma vid sjukdomssymptom.

Att förverkliga människors livsdröm

Konstprogrammet en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna. Lärare sedan 2015 är jag, bildkonstnär Maria Collinder, som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler.

Sedan 2015 har jag haft förmånen att få leva på att hjälpa folk att förverkliga sina livsdröm – måleri. Många jag träffar har målat som unga, släppt sin dröm och gått in i fållan med karriär, villa, barn och mycket liten egentid. När de en dag står där och undrar vad som hände och hittar denna möjlighet att äntligen förverkliga drömmen, får jag möjlighet att göra det jag är bäst på.

Min metodik är att med entusiasm och kärlek locka fram din egen konstnärliga röst, ta ner prestationskraven och öppna för det konstnärliga seendet och glädjen i måleriet. Under terminerna fylls vår bildsal med så mycket bra måleri att jag ibland får nypa mig själv i armen. Det är en stor gåva för mig att få undervisa och vägleda människor kring deras drömmar och se så många genombrott.

Jag målar själv expressiva landskap, inre och yttre. Har ställt ut i många år och säljer mest idag via nätet. Se mer under portfolios. Här bilder från Folkuniversitetets stora ateljé på Bredgatan 5 i centrala Lund där jag varit verksam 2015 till nu. Från och med i augusti 2020 på Strandvägen 111 i Lomma.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

“Konsten är ren form /…/ och har inget med yttre likhet att göra. Formen är elden bakom askan. Den är blåsten genom tingen. Den är kraften som förvandlar materien. /…/ Ren form är det ovidkommandes besegrare, det tillfälligas övervinnare, bestigaren av intigheten och älskaren av kaos. ”
Ur Lord Nevermore av Agneta Pleijel.

Kursupplägg

Terminen börjar med Expressiva landskap, en kurs på 36 timmar upplagd på två helgworkshops. Fre-sön 22-24 januari kl 10-17 och fre-sön 5-7 februari kl 10-17.

Intuitivt måleri & meditation är en kurs på 10 veckor med start tisdagen 31/8 12.30-17 och sen varje tisdag med avslutning 9/11. Lov v 44. Denna kurs följs av Abstrakt måleri tisdagar 5 gånger varje vecka med start 16/11. Abstrakt måleri slutar 16/12.

Grundkursen Måleriets Glädje börjar måndag eftermiddag 6/9 kl 13-17 och fördjupningskursen Kompositionens arkitektur torsdag eftermiddag 2/9 13-17.

Fördjupningskursen – Kompositionens arkitektur ges inte under höstterminen 2021.

Konstprogrammet är uppbyggt som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap som workshops, Abstrakt måleri och Intuitivt måleri & meditation. Jag arbetar med små, exklusiva grupper med mycket stöd så du snabbare utvecklar ditt eget konstnärliga språk. Man kan sätta samman en längre utbildning och gå flera terminer eller enstaka kurser. Många av mina elever går Fördjupningskursen termin efter termin då det är en stimulerande miljö att växa i.

KONTAKTA MIG GÄRNA:

  Your name (required)

  Your e-mail (required)

  Subject

  Your message

  (fill in right number) 84 + = 93

  Intuitivt måleri & meditation