THE ART PROGRAM – KONSTPROGRAMMET

Since I am teaching in Swedish, all the pages about The Art Program, my art education in Lomma, are in Swedish.

Covidinfo: Vi arbetar i små grupper och stannar hemma vid sjukdomssymptom.

Att förverkliga människors livsdröm

Konstprogrammet är en av de få konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet med en klassisk bas innehållande färglära, kompositionslära och bildanalyser. Lärare sedan 2015 är jag, bildkonstnär och healer Maria Collinder, som byggt upp Konstprogrammet så att du som elev kan fortsätta att utvecklas via flexibla kursmoduler. Min andliga sida genomsyrar kurserna, även de som inte har en uttalat andlig grund. Du får med andra ord inte bara en vanlig målarkurs utan även en kurs i livskunskap och personlig utveckling vilket visat sig mycket uppskattat.

Kurser hösten 21

Intuitivt måleri & meditation är en kurs på 10 veckor som jag håller på tisdagar (kursen full) och onsdagar. Denna kurs följs av Abstrakt måleri tisdagar 5 gånger.

Fördjupningskursen varannan torsdag är full i höst. Ny kurs till våren.

Myter, drömmar, måleri som är en transformerande djupdykning 3 helger under hösten med digitala träffar däremellan. Jag ger även privat bildcoaching för dig som målar själv och behöver lite hjälp och inspiration på vägen (man kan vara flera och boka tillsammans också, t ex om ni gått kurs tillsammans tidigare och vill fortsätta måla).

Läs mer under rubriken kursupplägg nedan.

Formativ metodik

Sedan 2015 har jag haft förmånen att få leva på att hjälpa folk att förverkliga sina livsdröm – måleri. Många jag träffar har målat som unga, släppt sin dröm och gått in i fållan med karriär, villa, barn och mycket liten egentid. När de en dag står där och undrar vad som hände och hittar denna möjlighet att äntligen förverkliga drömmen, får jag möjlighet att göra det jag är bäst på.

Min metodik är att med entusiasm och kärlek locka fram din egen konstnärliga röst, ta ner prestationskraven och öppna för det konstnärliga seendet, kanaliserade bilder och glädjen i måleriet. Under terminerna fylls vår bildsal med så mycket bra måleri att jag ibland får nypa mig själv i armen. Det är en stor gåva för mig att få undervisa och vägleda människor kring deras drömmar och se så många genombrott.

Jag målar själv expressiva, abstraherade landskap. Har ställt ut i många år och säljer mest idag via ateljéutställningar och nätet. Se mer under portfolios.

Våra kurser presenteras även på kurser.se

”Konsten är ren form /…/ och har inget med yttre likhet att göra. Formen är elden bakom askan. Den är blåsten genom tingen. Den är kraften som förvandlar materien. /…/ Ren form är det ovidkommandes besegrare, det tillfälligas övervinnare, bestigaren av intigheten och älskaren av kaos. ”
Ur Lord Nevermore av Agneta Pleijel.

Kursupplägg

Konstprogrammet började som Konstlinjen, ett klassiskt målarprogram på Folkuniversitetet i Lund med grundkurs, fortsättning och fördjupning. Idag ser det lite annorlunda ut. Basen är min andliga målerikurs Intuitivt måleri & meditation som alltid fyller upp kvickt. Där får man både healingmeditationer och måleri, en omvälvande kurs. Den går i höst både tisdagar och onsdagar omlott. Vill man gå varannan vecka och har målat tidigare rekommenderar jag Fördjupningskursen, en ren målarkurs med själfyllt innehåll. Abstrakt måleri går senare i höst fram tills jul. Och Myter, drömmar, måleri är en kurs på 3 workshops i höst med djupt transformerande innehåll med healingmeditationer, drömarbete och myter.

Intuitivt måleri & meditation är en kurs på 10 veckor med start tisdagen 31/8 12.30-17 och sen varje tisdag med avslutning 9/11. Lov v 44. Fulltecknad. Den går också onsdagar samma tid 12.30-17 med start 29/9 och avslutning 8/12. 10 gånger. Platser kvar.

Denna kurs följs av Abstrakt måleri tisdagar 5 gånger varje vecka med start 16/11 kl 12.30-17. Abstrakt måleri slutar 14/12. Även detta en kurs där vi pratar om färglära, komposition och hur man kanaliserar bilder. Platser kvar.

Fördjupningskursen varannan torsdag med start 2/9 kl 13-17 har en plats kvar i höst och kommer igen i vår.

Myter, drömmar, måleri är en ny spännande och transformerande kurs jag ger som tre workshopar under hösten med två digitala träffar däremellan. Boende kan ordnas på fina B&B i Lomma.

Fristående tillvalskurs är Expressiva landskap som jag håller som workshops vinter och sommar. I nuläget inga tider uppe ännu.

Jag arbetar med små, exklusiva grupper med mycket stöd så du snabbare utvecklar ditt eget konstnärliga språk. Många av mina elever går Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation flera terminer då det är en stimulerande miljö att växa i.

Anmälan till kurserna sker på email. Anmälan är bindande. Kursavgift återfås mot läkarintyg. Dock ej anmälningsavgiften till de längre kurserna.

KONTAKTA MIG GÄRNA MED FRÅGOR:

  Your name (required)

  Your e-mail (required)

  Subject

  Your message

  (fill in right number) 4 + 4 =

  Intuitivt måleri & meditation