KONSTLINJEN GRUNDKURS

Konstlinjen

Konstlinjen är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna.

Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstlinjen så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler.

Konstlinjen är uppbyggd som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fortsättning ges inte varje termin. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap och Intuitivt måleri & meditation.

Grundkursen ligger på tisdag eftermiddag. Torsdag eftermiddag löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannnan torsdag hela terminen. Expressiva landskap är en specialiseringskurs på 6 veckor med start 20 /4, måndag och tisdag förmiddag.

Du bokar hos Folkuniversitetet här:

Grund, kursinnehåll

Grundkursen är för dig som vill lära dig grunderna i akrylmåleri och kunna måla och teckna enklare stilleben och landskap.

På Konstlinjen Grund kommer du att få arbeta med bland annat

  • Kom loss och teckna utan prestation, valörmåleri 1 v
  • Grundläggande färglära 1 v
  • Stilleben, komplementfärgpaletter och fullfärgspalett 6 v
  • Självporträtt och figurmåleri 2 v
  • Expressiva landskap 4 v

Efter denna kursen kan du går vidare till Fortsättningskursen, Expressiva landskap eller Intuitivt måleri och meditation.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje kurstillfälle innehåller både bildanalys, praktiska övningar och teori.
Gruppen består av max 12 deltagare.

Mål

Hitta ditt eget konstnärliga uttryck samtidigt som du får kunskap om grundläggande tekniker för teckning och akrylmåleri.

Vi vill ge dig förståelse för den konstnärliga arbetsprocessen, och förutsättningar att utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande.

Förkunskaper

Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste! Du arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat lite tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs .

Målgrupp

För dig som vill vidareutveckla dig eller vidga ditt skapande till andra tekniker och pröva dina vingar inom akrylmåler. Konstlinjen är också bra för dig som redan jobbar inom form och färg och vill bredda din kunskapsbas. Många formgivare och arkitekter går här för att få input till sitt skapande. Även för dig som målat på kortare kurser och känner att det är dags att fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av läraren vilken typ av material du behöver införskaffa.
Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Utvecklingsmöjligheter

Efter den 14 veckor långa Konstlinjen Grund kan du välja att fortsätta terminen med den sex veckor långa kursen Expressiva lanskap efter grundkursen. Väljer du att fortsätta terminen därpå är Konstlinjen Fortsättning eller Fördjupning valet, eller om du vill, Intuitivt måleri och meditation. Konstlinjerna är också för dig som vill söka vidare till en längre utbildning.