KONSTLINJEN FORTSÄTTNING

Få förståelse för den seriella arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning, och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande. Start mån 9/9.

Konstlinjen

Konstlinjen är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna.

Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstlinjen så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler. 

Konstlinjen är uppbyggd som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap, Figurmåleri och Intuitivt måleri & meditation.

Terminen börjar med Grundkurs på mån-tis förmiddagar och fortsättningskurs mån-tis eftermiddagar. Vecka 47 ligger kursen Figurmåleri mån-tis förmiddagar samt Expressiva landskap mån-tis eftermiddagar fram till jul. Torsdag eftermiddag löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannan torsdag hela terminen.

Fortsättning, kursinnehåll

Fortsättningskursen är en kurs för dig som gått grundkursen tidigare eller likvärdig kurs och har baskunskaper i mäleri och färglära. Vi fördjupar kunskaperna i färglära med roliga övnignar där du t ex lär dig att spänna komplementfärger mot varandra, måla expressiva lanskap utan förlaga samt mer avancerade stilleben. Vill du sedan gå djupare kan du fortsätta på kursen Expressiva lanskap eller Figurmåleri.

På Konstlinjen Fortsättning kommer du att få arbeta med

  • Färglära: Att stämma och spänna färger 2 v
  • Avancerade stilleben 2 v
  • Expressiva landskap 3 v

Länkar

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här eller Kursverksamheten i Lund
kurser.syd@folkuniversitetet.se