EXPRESSIVA LANDSKAP

Kursen Expressiva landskap är kanske den kursen som ligger närmast mitt hjärta. I slutet av april kör jag igång en kurs under 6 veckor i vilken du kommer att få förståelse för den expressiva arbetsprocessen och kunskap om grundläggande tekniker för teckning och målning av landskap. Du kommer förhoppningsvis att utveckla ett nyfiket seende för balans och komposition och ett öppet sinne i ditt skapande.

Kursstart mån 20/4. Kurstillfällen mån-tis kl 9-12, 6 veckor. Kursavgift 6 795 SEK.

Anmälan till Folkuniversitetet här:

Tekniker

Vi kommer att utforska landskapsmåleriet i akrylmåleriet. Du får lära dig måla expressivt och utan förlagor med infärgad grund och vått i vått. Vi kommer att experimentera med olika bakgrunder, stora penslar och dukar, med spacklar, rollers och skiktmåleri (lager på lager), abstrakt och föreställande. Vår härligt stora ateljé tillåter oss att ta ut svängarna.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik. Varje kurstillfälle innehåller både bildanalys, praktiska övningar och teori. Gruppen består av max 12 deltagare.

Förkunskaper

Du får gärna ha gått någon kurs i måleri tidigare så att du är bekant med hur man lägger upp en enklare målning.

Målgrupp

Passar bra för dig som vill komma loss med landskap och måla mer spontant med inspiration inifrån.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av läraren vilken typ av material du behöver införskaffa. 
Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Länkar

Kursledare

Maria Collinder

Har du frågor?

Kontakta mig här eller Kursverksamheten i Lund
kurser.syd@folkuniversitetet.se